Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

        • T-shirt (Tümü)
        • Gömlek (Tümü)
        • Pantolon (Tümü)
        • Klasik (Tümü)

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          Yıkama Talimatları

          Genel Bakım
          Giysilerin Daha Uzun Ömürlü Olması İçin
          Kullanım ve Bakım Etiketi Talimatı
          Ürüne Göre Bakım Etiketi Talimatı
          Kurutma


          Ürünün bakım etiketinde belirtildiği şekilde kurutma yapılmalıdır. Trikolar asılarak kurutulduğunda sarkma şeklinde deforme olurlar. Bu nedenle sererek kurutma yöntemi tercih edilmelidir. Koltuk, masa gibi hava akımının olmadığı alanlara çamaşırlar serilmemelidir. Bu yöntem nemi çamaşıra hapsedeceğinden kötü kokulara sebebiyet verebilir. Kurutma makinesi kullanılıyorsa her yıkama sonrası hava ve su filtresi temizlenmelidir. Ayrıca santrifüjlü makinelerin giysileri keçeleştirebileceği unutulmamalıdır.

          Uzun Ömürlü
          • Renkli giysiler için içinde ağartıcı madde içermeyen colormatic deterjan kullanılmalıdır. Uygun deterjan kullanılmadığı durumda giysinin renginde solma meydana gelebilir.
          • Yünlü giysilerde ağartıcı maddeler içermeyen ve üzerinde yün sembolü olan bir deterjan tercih edilmelidir.
          • Deterjan kullanımı, pakette önerilen miktarda olmalıdır. Fazla deterjan kullanmanın giysinin temizliğine etkisi yoktur. Aksine ürün üzerinde kalan deterjan kalıntıları cildi tahriş edebilir.
          • Giysilerin uygun sıcaklıkta yıkanmaması sonucu üründe solma, çekme ve yıpranma olabilir. Bu nedenle yıkama talimatındaki önerilen sıcaklıkta yıkama işlemi gerçekleştirilmelidir.
          • Doğru yıkama programının seçilmesi ürünün daha uzun süre yeniliğini korumasını sağlayacaktır.
          • Giysilerinizi benzer renkler ile ters çevirerek yıkanması sürtünme ile oluşabilecek yıpranmaları önler.
          • Çamaşır makinasının ideal doluluk oranında çalıştırılması giysilerinizin istenilen temizlikte yıkanmasına yardımcı olacaktır.
          • Yıkama sonrası giysiler çamaşır makinesinde bekletilmemelidir. Üzerinde koyu ve açık rengi birlikte bulunduran giysilerde, ıslak halde beklerken bölgesel boya lekesi meydana gelebilir.
          • Giysilerin bakım etiketindeki önerilen şekilde kurutulması renk ve biçim açısından önemlidir. Direkt güneş ışığına maruz bırakılan giysilerin renginde solma görülebilir.
          Genel Bakım

          Giysilerin bakım etiketleri genellikle ürünlerin elyaf içeriğine göre belirlenmektedir. Fakat ürünün tasarım, materyal ve kullanım özelliklerine göre ilave birtakım işlemler yapılması gerekebilir.

          Yıkama

          Giysilerin daha uzun süre yeniliğini koruyabilmesi için bakım etiketindeki öneriler dikkate alınmalıdır. Öncelikle yıkanacak olan giysilerin doğru ayrılmış olması önemlidir. Renklerine, ürün özelliklerine ve kullanım alanlarına göre giysiler gruplandırılmalı, doğru programda uygun deterjan ve sıcaklıkta yıkanmalıdır. Deterjan kullanımı, paketteki önerilen miktarda olmalıdır. Fazla deterjan kullanmanın giysinin temizliğine etkisi yoktur. Aksine ürün üzerinde kalan deterjan kalıntıları cildi tahriş edebilir. Beyazlar için beyazlatıcı içeren deterjan, renkliler için colormatic deterjan kullanılmalıdır. Yünlü giysilerde ise ağartıcı maddeler içermeyen ve üzerinde yün sembolü olan bir deterjan tercih edilmelidir. Doğru deterjan kullanılmadığı durumda giysinin renginde solma meydana gelebilir. Çamaşır suyu giysilere zarar verir. Kısa bir sürede giysilerin mukavemetinin azalmasına ve yırtılmasına sebep olur. Ürünlerinizde çamaşır suyu kullanmamaya özen gösteriniz. Giysilerin iyi temizlenebilmesi için çamaşır makinesi ideal doluluk oranında çalıştırılmalıdır. Yün ve ipek gibi hassas elyaf içerikli giysilerin çamaşır makinesinde yüksek devir hızında sıkılması, bu tarz giysilerde keçeleşme gibi kalıcı hasara yol açabilmektedir. Bunun için çamaşır makinesinin düşük devir hızında sıkma yapılması gerekir. Çamaşır makinesinin gereğinden fazla dolu çalıştırılması, yünlü giysilerde sürtünme ile aşırı tüylenmeye neden olur. Giysilerin yüksek sıcaklıkta yıkanması sonucu üründe solma, çekme ve yıpranma olabilir. Bu nedenle yıkama talimatındaki önerilen sıcaklıkta yıkama işlemi gerçekleştirilmelidir. Giysilerinizi benzer renklerle ve ters çevirerek yıkanması, sürtünme ile oluşabilecek yıpranmaları önler. Yıkama işlemi biten giysiler makinede ıslak bekletilmemeli, bakım etiketindeki önerilen şekilde kurutulmalıdır. Islak bir şekilde bekleyen renkli giysiler birbirini lekeleyebilir. Yıkama öncesi fermuarlı ve çıtçıtlı ürünler kapatılmalı, düğmeli ürünler iliklenmelidir. Giysinin çıkarılabilir aksesuarları varsa yıkama öncesi çıkarılmalıdır.

          Ütüleme

          Ürünün bakım etiketinde belirtildiği şekilde ütüleme yapılmalıdır. Gömleklerin hafif nemli olarak ütüleme işlemi yapılması üzerindeki kırışıklıkların daha kolay açılmasını sağlayacaktır. Ürünleri ters çevirerek ütülemek önemlidir. Örme kumaşların esneme özelliği vardır. Bu tür kumaşları ütülerken formunun bozulmamasına dikkat edilmelidir. Giyside bulunan baskı ve nakışların üzerine direkt ütü uygulanmamalıdır. Tersten, düşük ısıda ve hassas ütüleme yapılmalıdır. Plastik, naylon fermuarların dişleri ütüyle temas ettirilmemelidir. Fermuar ısı ile eriyebileceğinden ürününüze ve ütünüze zarar verebilir. Narin kumaşların pamuklu bir bez yardımıyla ütülenmesi ürünle ütünün direkt temasını önleyeceğinden parlamaları engeller.

          Kuru Temizleme

          Takım, ceket, palto gibi bakım etiketinde kuru temizleme ibaresi bulunan giysiler sadece kuru temizleme ile temizlenmelidir. Kuru temizleme sonrası oluşacak kokular için giysinin kullanım öncesi havalandırılması tavsiye edilir.

          Klasik veya Spor Ceket, Takım Elbise, Yelek, Mont, Kaban, Palto
          • Bu grup giysilerin bakım etiketinde yıkanabileceği belirtildiyse, işlem makinanın hassas yıkama programında yapılmalıdır.
          • Bakım etiketinde sadece kuru temizleme yapılabileceği belirtilen giysilerin makinada yıkanması ürünün zarar görmesine sebep olacaktır.
          • Ütünün direkt giysiye teması kumaşta parlamaya sebep olabileceğinden, giysinin üzerine bir bez sererek ütüleme yapılabilir.
          • Kaşe kumaşlı giysilerin dinlendirerek kullanılması ve kullanım sonrası giysi fırçası ile kumaşın yönünde taranması tavsiye edilir.
          • Vatkalı ürünlerin orijinal askıları ile muhafaza edilmesi, giyside vatka formunun daha uzun süre korunmasını sağlayacaktır.
          • Sezonluk ürünlerin (Kaşe kaban, palto vb.), orijinal giysi kılıfları ile muhafaza edilmesi tavsiye edilir.
          Pantolon, Etek, Bermuda, Şort
          • Bu grup giysiler bakım etiketinde belirtilen yıkama talimatına uygun şekilde yıkanmalıdır.
          • Bakım etiketinde sadece kuru temizleme yapılabileceği belirtilen giysilerin makinada yıkanması ürünün zarar görmesine sebep olacaktır.
          • Ürüne takılan uyarı etiketinde parça boyamalı olduğu belirtilen ürünler, boyama işleminin özelliği gereği kullanım esnasında ve yıkamada boya verebilirler. Ürün üzerinde yıkama sonrası izler oluşmaması için ters çevirerek, ayrı veya benzer renkler ile birlikte yıkanmalıdır.
          • Denim giysiler indigo boyama ile renklendirilmektedir. İndigo boyamanın özelliği gereği denim giysiler kullanım esnasında açık renkli diğer giysilere/eşyalara boya verebilir. Bu sebeple ilk birkaç yıkama öncesi açık renkli giysilerle birlikte kullanılmaması tavsiye edilir.
          • Giysilerin çıkarılabilir aksesuarları (kemer vb.) temizleme öncesi çıkarılmalıdır.
          Gömlek
          • Yıkama makinasının kapasitesinden fazla doldurulması gömleğin arışı kırışmasına sebep olur.
          • Gömleğin hafif nemliyken ütülenmesi, kumaştaki kırışıklıkların daha kolay açılmasını sağlayacaktır.
          • Gömlek yaka ve manşetlerin parlama yapmaması ve renginin solmaması için tersten ütülenmesi tavsiye edilir.
          • Gofre desenli giysilerde bakım talimatındaki ütüleme bilgilerine dikkat edilmelidir.