Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          Kravat Nasıl Bağlanır?

          21 Nisan 2022

          Sabahları işe giderken kombininizi tamamlayacak kravatı nasıl bağlayacağınız konusunda telaşa kapıldığınız oluyordur. ‘Kravat nasıl bağlanır?’ hakkında temel teknikler öğrenirseniz bu telaşın tamamen ortadan kalktığını göreceksiniz. Sadece iş ve ofis kombinlerinde değil bazı okul kıyafetlerinde de kravat kullanımına rastlanır. Okula hazırlanmanın birden fazla rutini varken ek olarak kravat bağlamakla uğraşmak çoğu öğrencinin korkulu rüyasıdır. Erkek kravatlar bir aksesuar olarak özellikle klasik kombinler için şahane tamamlayıcılar olarak değerlendirilir. Pantolon, gömlek ve ceket kombinasyonunu tek bir dokunuşla çok daha şık hale getirir. Bu yüzden tarzı ne olursa olsun her erkeğin dolabında özel günler için üretilen kravat modellerinden muhakkak bulunmalıdır. Pierre Cardin olarak kravat bağlama konusunda değerlendirebileceğiniz temel teknikleri sizler için bir araya getirdik. Bu tekniklerden kendinize en uygun kravat bağlama yöntemini seçerek klasik kombinlerinize çok daha şık bir esinti kazandırabilirsiniz.

          Four In Hand Kravat Bağlama Tekniği

          Sabahları acele etmeniz gereken zamanlar olabilir. İşe ya da okula geç kalmamak ve aynı zamanda şıklığınızdan ödün vermemek için hızlı olmanız gerekir. Böyle zamanlarda ‘Kravat nasıl bağlanır?’ diye düşünüyorsanız Four In Hand (Basit Düğüm) kravat bağlama tekniği tam size göre! Four In Hand kravat bağlama tekniği klasik ve en çok tercih edilen stildir. Uygulaması kolay ve hızlıdır. Her gömlek modeli ve yaka çeşidiyle uyum sağlar. Kravatın geniş uçlu kısmı dar uçlu kısma göre daha uzun bırakılacak şekilde boyna yerleştirilir. Uzun bırakılan geniş uçlu kısım kısa kalan dar uçlu kısmın üzerinden geçirilir ve bir tur döndürülür. Kravatın uçları dışında kalan ve çember haline gelen kısımdan döndürülen geniş uçlu kısım geçirilir. Döndürülen parçaların oluşturduğu beşgen kısmın içinden geçirilerek bağlanır. Four In Hand en kolay kravat bağlama tekniğidir. Bu teknikle bağlanan erkek kravatlar uzun ve konik bir görünüm sunar.

          Trinity Kravat Bağlama Tekniği

          Trinity kravat bağlama şekli uygulama ve görünüm bakımından diğer stillerden farklı olsa da oldukça estetik bir hava kazandırır. Trinity kravat bağlama şeklinde uygulama alanının büyük bir kısmı kravatın ince kalan bölgesidir. Kravatınızı boynunuzdan geçirip her iki tarafını eşit düzleme getirdikten sonra ince kısmı kalın parçanın üzerinden aşırmanız gerekir. Aşırılan parça düğüm atarmış gibi boyun kısmında çevirerek aynı işlem tekrarlanır. İnce ve kalın kısımların oluşturduğu halkadan her iki parça da birer kez geçirilir. Trinity kravat bağlama stilinde kravatın düğüm kısmı iki farklı parçanın yan yana görünüyor olması bakımından diğer stillerden ayrılır. Çok daha özgün ve göz alıcı bir ambiyans için tercih edilebilir.

          Half Windsor Kravat Bağlama Tekniği

          Windsor tekniği ile atılan düğümler yarım ve tam olmak üzere ikiye ayrılır. Half Windsor (Yarım Windsor) tekniği, tam olan tekniğe göre çok daha kolaydır. Half Windsor kravat bağlama tekniği yapı bakımından çok daha kalın olduğu için ince ya da hafif kumaşlı kravatlara uygundur. İnce ya da hafif kumaşlı kravatlar özellikle yaz davetlerinde kullanım için şahane bir alternatiftir. Keten gömlekler ya da ince pamuklu gömleklerle çok iyi uyum sağlar. Düğüm kısmında şık bir üçgen şekli oluşan Half Windsor kravat bağlama tekniği genel olarak açık ya da klasik yakalı gömleklerde tercih edilmelidir. Tok görünümü sayesinde kumaş olarak daha ince takım elbise ve kumaşlarla çok daha göz alıcı bir stil kazanmanızı sağlar.

          Pierre Cardin, hangi kravat bağlama tekniği kullanırsanız kullanın hem yönteminize uygun kravat hem de kravatı kullanabileceğiniz gömlek modellerinin tümünü eşsiz tasarımla gardırobunuza taşır.