Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          Tatil Bavulu Nasıl Hazırlanır?

          15 Haziran 2023

          Tatil Bavulu Nasıl Hazırlanır?

          Tatil zamanı geldiğinde, işte, okulda ve evde tüm bir yıl boyunca çalışıp didindikten sonra tatile çıkmak hepimizin hakkı. Soğuk ve kapalı kış aylarında hayalleri süsleyen tatil dinlenmenin, rahatlamanın ve eğlenceli vakit geçirmenin en keyifli yöntemi. Tabii bir de tatil bavulu hazırlama derdi olmasa!

          Zahmetli bir iş olan valiz hazırlama işlemini tatile giderken alınması gerekenler konusunda doğru tercihler yaparak kısa süre içerisinde basit bir şekilde tamamlamak mümkün.

          Planlı Hareket Ederek Liste Hazırlayın

          Çoğu zaman tatile çıkarken yanımıza alacaklarımızı kafamızda planlar ve valiz hazırlama günü geldiğinde birçok şeyi unutarak karmaşa yaşarız. Böyle bir durumda işinizi kolaylaştırmak için mutlaka tatil listesi hazırlayın.

          Tatil valiz listesi hazırlarken tatilde ihtiyaç duyabileceğiniz tüm eşyaları ve kıyafetleri farklı başlıklar altında not edin. Yalnız liste hazırlama işini asla son günlere bırakmayın. En az bir hafta önceden valiz hazırlama listesi yapmanız daha sonra aklınıza gelen önemli eşyaları not edebilmeniz açısından oldukça önemlidir.

          Eşyalarınız ve Kıyafetleriniz İçin En Uygun Valizi Seçin

          Halihazırda bir valizinizin olduğunu ve yenisine ihtiyaç duymadığınızı düşünebilirsiniz. Ancak yine de yeni tatil valizi modellerine bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz. En son modeller arasında hem kolay hazırlık yapmayı hem de eşyaları güvenli ve zahmetsizce taşımayı mümkün hale getiren benzersiz valizler bulabilirsiniz.

          Valizin eşyalarınız ve kıyafetleriniz için yeterli depolama alanına sahip olması büyük önem taşır. Bunun için yazlığa, pansiyona ya da otele giderken alınması gerekenler listenizi göz önünde bulundurarak bir tercih yapmaya özen gösterin. Valiz tercihinde doğru ebat seçimi kadar dayanıklılık, korunaklılık, hafiflik ve tabii ki şıklık da ön plana çıkar.

          Tüm bu unsurları dikkate alarak en uygun valiz modelini seçebilirsiniz. Valizin yanı sıra tatil çantası da hazırlayabilirsiniz. Böylelikle sürekli elinizin altında bulunmasını istediğiniz eşya ve kıyafetlerinizi valiz açıp kapama derdi olmadan kolayca yanınızda taşıyabilirsiniz.

          Kombinlerinizi Önceden Belirleyin

          Tatil için gerekenler listesi hazırlarken kendinize “Denize giderken ne alınır?” ya da “Gece yemeğe çıkarken ne giyilir?” gibi sorular sormanızda fayda var. Tatilde gerçekleştirmeyi planladığınız aktivitelere ve etkinliklere uygun bir şekilde kıyafet tercihi yapın. Ayrıca kombinlerinizi önceden belirleyerek valizinizi bu doğrultuda hazırlayın.

          Böylelikle hem gereksiz kıyafet fazlalığından hem de her gün “Ne giyeceğim?” diye düşünmekten kurtulabilirsiniz.

          Tatile Uygun Kıyafetler Seçin

          Tatil için valiz hazırlamadan önce gardırobunuzu şöyle bir gözden geçirmenizi öneriyoruz. Her gün giydiğiniz kıyafetler yerine tatilin dinlendirici ve rahatlatıcı atmosferine uygun giysiler satın alarak hem valizini hafifletebilir hem de ekstra konforlu bir tatil geçirebilirsiniz.

          Bunun için de başlıklar halinde bir liste hazırlayarak alışverişe çıkabilirsiniz. Örneğin, denize giderken alınacaklar başlığının altına mayo, bikini, plaj elbisesi ya da pareo gibi kıyafet çeşitlerini yazabilirsiniz.

          Valiz hazırlarken denize giderken alınması gerekenler kadar gün içerisinde ya da akşam yemekte giyilecek kıyafetler de önemlidir. Tatil için olabildiğince rahat, havadar ve konforlu kıyafetler seçmek gerekir. Tabii şıklık da es geçilmemesi gereken bir unsurdur.

          Bunun için tiril tiril t-shirt modelleri hem erkeklerin hem de kadınların tatil valizlerinde mutlaka yer alır. Basic t-shirtleri bermuda şortlarla ya da eteklerle kombinleyerek gün içerisinde rahat ama aynı zamanda şık bir görünüm yakalayabilirsiniz.

          Erkekler olarak basic t-shirtleri kısa kollu yazlık gömleklerle kombinleyebilir, hem gündüz hem de akşam için maskülen bir şıklığa imza atabilirsiniz.

          Kadınların vazgeçilmezi olan elbiseler ise valizlerde mutlaka yer açılması gereken giysilerdir. Yazın canlılığını ve enerjisini yansıtan rengarenk elbiseleri ya da sade ama iddialı bir görünüm sunan beyaz veya siyah tek renk elbise modellerini tercih edebilirsiniz.

          Ayakkabı Tercihinizi Konforunuzu Düşünerek Gerçekleştirin

          Yaz tatile giderken bavula konulan şeyler arasında ayakkabıları unutmamaya özen gösterin. Aslında tatilde kullanmak için birkaç çift ayakkabı yeterli olacaktır. Gün içerisinde kullanmak için kesinlikle önerdiğimiz modeller spor ayakkabılar. Dilerseniz akşam yemeği ya da gece davetleri için topuklu yazlık bir ayakkabı modelini de valizinize yerleştirebilirsiniz.

          Plaja giderken alınması gerekenler arasında bulunan terlikler ise aslında hem gün içerisinde hem de akşam yemeklerinde kullanabileceğiniz en doğru tercihtir. Hafif topuklu bantlı terlikleri dilediğiniz mekanda, günün istediğiniz saatinde kullanarak valizinizi fazla doldurmadan ayakkabı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

          Bakımlı Bir Görünüm için Gerekenleri Unutmayın

          Makyaj malzemeleri tatile giderken bavula konan şeyler arasında mutlaka yer alır. Ancak söz konusu tatilde bakımlı görünmek olduğunda valizinizde makyaj malzemelerinden çok kişisel bakım ürünlerine yer ayırmanızı tavsiye ediyoruz.

          Unutmayın; bakımlı bir görünümün anahtarı canlı ve sağlıklı bir cilttir. Tatilde sürekli güneşe maruz kalmak ise cildin sağlığında olumsuz değişimlere yol açar. Dolayısıyla güneş kremlerini, güneş sonrası jelleri ve nemlendiricileri tatile giderken alınacaklar listesinde ilk sıralarda bulundurmalısınız.

          Bol bol güneş ve cilt bakım ürünü, birkaç parça makyaj malzemesi ve yaza uygun hafif ve ferah bir parfümle tatil bavulunu hazırlama işini tamamlayabilirsiniz.

          Tüm bunlar için ne ara vakit bulup alışveriş yapacağım ya da kaliteli, yaza uygun, konforlu ve şık kıyafet, aksesuar ve ayakkabıları nereden bulacağım diye düşünüyorsanız benzersiz tasarımlarıyla modaya yön veren, kalitesiyle tartışılmaz bir konumda bulunan Pierre Cardin koleksiyonlarına göz atabilir, tatil için ihtiyaç duyduğunuz tüm giysi ve aksesuarları bulabilirsiniz.