Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          FARKLILIKLARIN UYUMUNDAN İLHAM ALAN BİR KOLEKSİYON

          10 Ekim 2018

          FARKLILIKLARIN UYUMUNDAN İLHAM ALAN BİR KOLEKSİYON

          Pierre Cardin koleksiyonu; 2018-2019 Sonbahar/Kış sezonunda, birbirine zıt renk ve desenler arasında sağladığı yumuşak geçişlerle yakaladığı kusursuz uyumu gözler önüne seriyor.

          Geçen sezon, şehir insanının rutin hayatın içindeki farklı arayışlarını, doğayı yaşam alanına taşımasını ve bulunduğu mekânı adeta doğanın bir parçasıymış gibi şekillendirmesini konu alan Pierre Cardin, bu sezon şehir ve insanın bir aradaki uyumsuzluğuna oldukça pozitif yaklaşıyor ve ilhamını, uyumsuzlukların birlikteliğinden doğan uyumdan alıyor.

          Koleksiyon İlhamı: Mark Rothko…

          Açık, koyu ve zıt renklerin bloklanarak bir arada kullanıldığı, birbirinden çok farklı desenlerin harmanlanarak tasarım dilinin yeniden yaratıldığı bu dinamik ve özgün koleksiyonun en büyük ilhamı ise önceki yüzyılın sıra dışı ressamlarından biri olan Mark Rothko…

          Pierre Cardin Baş tasarımcısı Faruk Kalaycı, farklı renk ve yapıları bir araya getirip onları yumuşak, iç içe akan eserler haline dönüştüren ressamın, Pierre Cardin koleksiyonunun oluşumuna verdiği ilhamı şöyle özetliyor:

          “Rothko’nun renk bloklamalarından ilham alarak koleksiyonumuzda panellemeler uyguladık. Her bir panelleme arasında farklı iplikler ile farklı desenler oluşturup bunları genel bir uyumla bir araya getirdik. Tıpkı Rothko’nun eserlerinde olduğu gibi, detaylardaki farklılıkların uyumu koleksiyona yansıyor.”

          Seni sen yapan seçimlerindir! Senin çizgin Pierre Cardin!

          Peki, bu koleksiyon Pierre Cardin erkeğine neler vaat ediyor?

          Geçmişin izlerini taşırken modernist bir anlayışla yeniden yorumlanan Pierre Cardin napa kürk, oversize ve bomber ceketler sezonun öne çıkan parçalarından. Rahatlığın kodlarını yeniden yazan peluş dokular ise koleksiyonun her parçası gibi, detaylara imzasını bırakıyor.

          Koleksiyonun odak noktası; Trikolar!
          Koleksiyonun odak noktası; Trikolar!

          Aykırı iplikler ve farklı desenler, zıt renklerle bloklanınca son zamanların en özgün triko ve kazak koleksiyonu ortaya çıkıyor.

          Daha genç, daha dinamik, daha konforlu!
          Daha genç, daha dinamik, daha konforlu!

          Pierre Cardin klasiklerinin yanı sıra, bu sezon koleksiyonda yer bulan jeanler, modern anlayışla tasarlanmış desenli gömlekler ve sırt çantaları gibi güçlü “casual” parçalar gittikçe gençleşen Pierre Cardin erkeğine çok yakışıyor!

          Renk Paleti

          Sezon boyu bordo, petrol ve karamel tonları koleksiyonda ağırlığını hissettiriyor. Koleksiyonun devamında ise, kanvaslarda “clay” de denilen koyu taş tonları; diğer ürün gruplarında lacivert, siyah ve griler yer alıyor.

          Geçmiş ve geleceğin birleşimi bu özel koleksiyonu keşfetmeye hazır mısınız?
          Senin Çizgin, Pierre Cardin!