Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          Düğünlerin Vazgeçilmezi: Smokinler

          12 Temmuz 2021

          Büyük gün belirlendi, davetiyeler teslim edildi, menüler hazırlandı. Şimdi düğün stiliniz hakkında konuşmanın tam zamanı. Bu kapsamlı kılavuz, damatların en özel gününde nasıl daha iyi görünebileceği konusunda yol gösterecek.

          Farklı Yaka Seçenekleri, Kusursuz Şıklık
          Farklı Yaka Seçenekleri, Kusursuz Şıklık

          Smokinim için şal, kırlangıç ve mono yakalardan hangisini seçmeliyim? En bilinen yaka stili olan şal yaka modelinde ceketin yaka kısmı omuza şal atılmış gibi dümdüz iner. Düğün gününde hem spor hem de şık bir görünüm elde etmek isteyen damatlar şal yaka smokin tercih edebilir. Mono yakaya benzeyen ancak saten yaka bölümü yukarıya doğru kesik şekilde gelen smokin modeli ise kırlangıç yakadır. Mono yakaya göre biraz daha klasik görünüme sahip olan bu yakalar hem açık hem de kapalı mekanlarda tercih edilebilir.

          Renk Seçimi
          Renk Seçimi

          Smokinde renk seçimi mevsime ve mekana göre farklılık gösterebilir. Geleneksel ve zamansız olması sebebiyle en çok tercih edilen renklerden biri olan siyah smokinler, kapalı bir mekanda gerçekleşecek geniş katılımlı resmi düğünlerde şık görünümüyle stilinizi ön plana çıkaracak. Deniz kenarı ya da kır düğünü konseptinde ise açık havanın enerjisiyle bir araya geldiğinde centilmenlere en çok yakışacak smokin, beyaz ceketli, siyah pantolonlu beyaz smokinlerdir. Alternatif olarak yine açık hava düğünlerinde tercih edilen lacivert smokinler de gündüz ve ilkbahar düğünleri için minimal ve etkili bir seçimdir.

          Şıklığı Yansıtan Küçük Detaylar
          Şıklığı Yansıtan Küçük Detaylar

          Smokinde farklılaşmayı sağlayan en önemli etkenlerden biri ise aksesuar seçimidir. Smokininiz ile aynı tonlarda seçeceğiniz aksesuarlar size kusursuz uyumun keyfini yaşatacak. Saten ve ipek kumaştan oluşan papyonlar, küçük ve büyük ebatlarıyla şıklığınızı tamamlayacak başrol oyuncularından. Siyah ve lacivert smokinde beyaz, beyaz smokinde ise siyah renk tercih edeceğiniz mendil ile zıtlığın yarattığı kontrasttan faydalanabilirsiniz. En özel günde stilinizi tamamlayacak ayakkabının konforlu olmasına dikkat etmelisiniz. Kapalı mekanlar için kösele tabanlı ve mutlaka ince bağcıklı rugan ayakkabılar tercih edilirken, kumsal ve kır düğünleri için  smokin ile uyumlu loafer ya da beyaz sneaker tercih edebilirsiniz.