Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          Deri Mont Temizliği ve Bakım Tüyoları

          25 Mayıs 2022

          Erkek deri mont ve ceket modelleri zamansız giyim parçaları arasında yer alır. Her yıl erkek giyim modasında yerini alan Pierre Cardin hakiki deri erkek mont modelleri dış giyimde en çok tercih edilen alternatifler arasında görülmektedir. Erkek deri mont modelleri, giyim modasının önemli bir parçası olmasıyla birlikte bakıma ihtiyaç duyan parçalar arasında yer alır. Erkek deri mont temizliği ve bakımı doğru yapılmazsa hızlı bir şekilde yıpranabilir. Deri, yapısı gereği oldukça yumuşak ve hassas bir yapıya sahiptir, bu nedenle düzenli aralıklarla bakıma ihtiyaç duyar. Peki, hakiki deri erkek montlar nasıl saklanır ve nasıl temizlenir?

          Deri Mont Temizliği Nasıl Yapılır?

          Deri mont kombinleri günümüzde oldukça popülerleşen bir moda akımı olarak karşımıza çıkıyor. Deri mont kombininizde severek kullandığınız deri montunuzun uzun ömürlü şekilde yıpranmadan giyilebilmesi için ise doğru şekilde temizlenmesi oldukça önemli diyebiliriz. Deri, hassas ve yumuşak dokuya sahip bir malzemedir, doğru temizlenmediğinde ise sertleşerek yıpranmaya başlar. Pierre Cardin hakiki deri erkek mont modelleri, çamaşır makinesinde ve elde yıkanmaya uygun değildir. Deterjan ve benzeri kimyasallar ise deriye istenmeyen zararlar verebilir, çatlaklar oluşturabilir. Bu nedenle erkek deri mont modelleri temizlenirken vazelin, zeytinyağı gibi doğal ürünlerin tercih edilmesi önerilir. Casual erkek deri montunuzun üzerinde belirgin bir leke bulunmuyorsa montunuzu temizlemek için sabunlu su ve bez kullanabilirsiniz. Sabunlu su karışımı ile nemlendirdiğiniz pamuklu bir bezi, erkek deri mont üzerinde hafifçe gezdirerek temizleme işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ardından montunuzu nemden uzak bir ortamda bekleterek kurutmanız gerekir.

          Deri Ceketteki Leke Nasıl Çıkar?

          Deri ceketinizin üzerinde belirgin bir leke bulunuyorsa ve rutin bir temizlikten daha fazlası gerekiyorsa dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunmaktadır. Deri ceketinizdeki lekeyi öncelikle sabunlu su ve pamuk bez ile temizlemeyi deneyin. Bu yöntem lekeyi çıkarmak için yeterli gelmiyorsa beyaz sirke ve su karışımından destek almanız gerekebilir. Su ile seyrettiğiniz beyaz sirke karışımına deri için özel üretilmiş temizleme fırçasını batırın ve öncelikle deri ceketinizin küçük bir noktasında ufak bir deneme yapın. Deri üzerinde herhangi bir deforme oluşmuyorsa lekenin bulunduğu noktaya tek yönlü ve hafif fırçalamalar yaparak lekeyi çıkarabilirsiniz. Fermuarlı erkek deri mont modellerinde sirke karışımını mümkün olduğunca fermuarlı kısımdan uzak tutun, böylece olası renk değişimlerinin önüne geçebilirsiniz. Siyah deri mont erkekler için oldukça popüler ürünler arasında yer alıyor. Siz de siyah deri mont tercih ediyorsanız ve montunuzun belirli bir kısmında leke ya da solma varsa temizlemek yerine boyamayı tercih edebilirsiniz. Bu noktada deri ceketinizi siyah ayakkabı boyaları ile boyamak yerine özel deri boyaları ile boyamayı tercih etmeniz çok daha doğru bir tercih olacaktır.

          Deri Mont Bakımı Nasıl Yapılır?

          Erkek deri mont modellerinin uzun süre kullanılması, aşırı ısıya maruz kalması ve nemli ortamda bulunması gibi faktörler derinin sertleşmesine sebep olabilir. Bu durumda Hint yağı ya da vazelin ile sertleşen deriye masaj yapabilir ve deri montunuzu yumuşatabilirsiniz. Deri montunuzu yağmurlu bir havada giydiyseniz hızlı bir şekilde üzerindeki nemi almanız da montunuzu korumanızı sağlayacaktır. Pierre Cardin kaliteli erkek deri mont modellerini tercih ederek zamansız deri trendine ayak uydurabilir, yazımızda verdiğimiz tüyolar sayesinde gerekli bakımları yaparak, dayanıklı erkek deri montunuzu uzun süreler kullanabilirsiniz. Mevsimine uygun erkek deri montlar sayesinde, arzu ettiğiniz stili oluşturabilir ve günün her anında tarzınızı yansıtabilirsiniz.