Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          Deri Ayakkabı Bakımı Nasıl Yapılır?

          18 Nisan 2023

          Kadın, erkek fark etmeksizin hemen herkesin adeta bir tutku gibi benimsedikleri aksesuarlar vardır. Bu aksesuarlar arasında öne çıkan model şüphesiz ayakkabılardır. Ayakkabılar modelleri arasında ise hem sağlamlık hem de kalite bakımından ağırlığını ortaya koyan deri materyal kullanılarak üretilmiş tasarımlardan bahsetmek mümkündür.

          Deri ayakkabı modellerinin bu kadar benimsenmesinin ardında elbette sadece kalite ve sağlamlık yatmaz. Deri, materyal olarak yüksek standartlara hitap ettiği için çoğu kişi aksesuar koleksiyonunu zenginleştirmek adına deri ayakkabı kullanımını benimser. Deri ayakkabı modelleri her türlü hava koşullarına karşı kullanılabilen, kolay deforme olmayan ve kir belli etmeyen bir aksesuar olduğu için gardıropların vazgeçilmezi olarak nitelendirilir.

          Eğer deri ayakkabılarınızı daha uzun süre kullanmak, şık görüntüsünü muhafaza etmek istiyorsanız düzenli temizlik rutini oluşturmanız gerekir. Peki düzenli bir temizlik rutini oluştururken nelere dikkat etmek gerektiğini biliyor musunuz? ‘Deri ayakkabı bakımı nasıl yapılır?’ sorusunun cevabını dilerseniz birlikte keşfedelim.

          Üstün Kalite Hissini Muhafaza Etmek için Bazı Adımlar

          Öncelikli olarak deri ayakkabı kullanımında dikkat etmeniz gereken ilk adım, mevsim koşulları ne olursa olsun düzenli bir temizlik rutini oluşturmaktır. Ayakkabınızı belirli aralıklarla kirden ve tozdan arındırırsanız hem ayak kokusunu ortadan kaldırırsınız hem de görüntü bakımından fark yaratan bir deneyim elde edersiniz.

          Takip etmeniz gereken bir diğer adım deri ayakkabınızı giymeden önce yumuşatmanız gerektiğidir. Eğer ayakkabınızı yumuşatmadan giyerseniz gün sonunda ayaklarınızın tahriş olma riskini arttırırsınız.

          Son olarak hem bakım rutinini tamamlamak hem de şık bir görünüm sahibi olmak için deri ayakkabınızı parlatma ve cilalama işlemlerinden geçirmelisiniz. Bunun için etkisine güvendiğiniz ve içeriğinde zarar veren kimyasalların bulunmadığı deri ayakkabı cilası kullanabilirsiniz.

          Pierre Cardin deri ayakkabı modelleri, kaliteli materyal kullanımına verilebilecek en iyi örnekleri sizlerle buluşturur. Hem şık deri ayakkabı kombinleri oluşturmanıza temel hazırlar hem de bahsi geçen bakım rutinlerini kolayca takip etmenize olanak tanır.

          Ayakkabıdaki Çiziklerin Giderilmesi için Neler Yapılmalı?

          Deri ayakkabı modelleri kolay kolay çizilmez ancak böyle bir durumla karşılaştığınız zaman ne yapmanız gerektiği hakkında birkaç ipucunu sizlerle paylaşabiliriz. İlk olarak ayakkabı yüzeyindeki çizik olan bölgeyi nemli bir bez yardımıyla güzelce silmeniz gerekir. Bu sayede yüzeyi kirden ve tozlardan arındırmış olursunuz.

          Sonrasında yumuşak kıllar kullanılarak üretilmiş bir ayakkabı fırçası yardımıyla çizilen bölge ve etrafını güzelce temizlemeye devam etmelisiniz. Eğer çizik üzerinde hala mevcut kir ve toza rastlarsanız sirke ile ılık su kullanarak temizliğe devam edebilirsiniz.

          Temizlik sonrası nemli kalan ayakkabınızı muhakkak mikrofiber bir bez yardımıyla kurulamalısınız. Özellikle ayakkabınızın iç kısmında nemli bölgelerin kalmamasına dikkat etmelisiniz. Eğer yüzeyde temizlik sonrası hâlâ göze çarpan çizikler görüyorsanız ayakkabınızın rengiyle birebir uyumlu deri ayakkabı boyalarından yardım alabilirsiniz.

          Evdeki Malzemelerle Rahatça Ayakkabı Bakımı Yapabilirsiniz

          Deri ayakkabılarınızı temizlemek ya da bakımını sağlamak için profesyonel ürünlere sahip değilseniz üzülmeyin. Evdeki malzemelerle de rahatça ayakkabı bakımı yapabilirsiniz. Örneğin ayakkabınızı parlatmak istediğinizde eğer herhangi bir cila ürününüz yoksa vazelinden yardım alabilirsiniz. Vazelin içerik olarak doğal bir üründür bu sayede ayakkabı yüzeyine zarar vermez.

          Parlaklık ve cila niyetine kullanabileceğiniz bir diğer ürün zeytinyağıdır. Pamuk yardımıyla azar azar kullanacağınız zeytinyağı ayakkabınızın parlaklığını arttırır. Son olarak ayakkabıların içinde oluşan kokuyu gidermek için ise karbonat kullanabilirsiniz. İç yüzeyindeki nemi iyice aldığınızın deri ayakkabınıza birer tatlı kaşığı karbonat serperek kokuyu giderebilirsiniz.

          Pierre Cardin deri ayakkabı modelleri arasından tercih edeceğiniz her ürün yukarıda bahsi geçen bakımları kolayca uygulayabilmenize imkân tanır. Size sadece üstün kalite ve şık görünümün keyfini çıkarmak kalır.