Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          Damatlık Smokin Nasıl Seçilir?

          19 Ağustos 2022

          Özel günleri unutulmaz kılan öğelerden biri de o gün giyilen kıyafetlerdir. Bir erkeğin hayatındaki en özel gün olan düğün gününde giyilecek damatlık smokin ise o günün anılarını özel kılacaktır. Hayatınızın her anında dönüp baktığınız zaman ne kadar şık bir gün olduğunu tekrar tekrar görmek, o özel duyguların tekrardan canlanmasını sağlar. Bu kadar özel bir kıyafetin ise nasıl seçileceği çok önemlidir. Erkek damatlık seçimi birçok önemli husustan oluşur. Hususların yanı sıra o gün geldiğinde her erkek seçimini kolaylaştıracak inceliklere ihtiyaç duyar. Pierre Cardin bünyesindeki, kaliteli damatlık smokin modellerinin bir arada bulunduğu koleksiyonları inceleyerek özel günlerinizi en şık şekilde geçirebilirsiniz.

          Vücudunuza uygun smokin seçin.
          Vücudunuza uygun smokin seçin.

          Damatlık Smokin Seçiminde Yaka Detayları

          Damatlık smokin modelleri arasında seçim yaparken en çok dikkat edilmesi gereken hususlardan biri yaka tipleridir. Yaka tiplerine göre farklı tiplere ayrılabilen damatlık smokin modelleri tarzınızı yansıtmanızda önemli bir etkiye sahiptir. Smokinlerin modellerini belirleyen yaka tipleri, smokin ceketinde bulunan yaka kısmı ve kesim farklılıklarının isimlendirilmesi ile ayrılır. Bu yaka tipleri smokin üzerindeki aksesuarların belirlenmesinde de önemli etkiye sahiptir. Ceketin yakasına şal takılmış görünümü veren Şal tipi yaka, saten detayıyla dikkatleri üzerine çeker. Şal yaka tasarımı gereği daha dinamik ve sportif bir havayı tarzınıza yansıtır. Düğün temanız gereği ihtişamlı bir havayı davetlilerinize yansıtmak için kırlangıç yaka tipi tercihinizi oluşturabilir. Bu yakaların dışında sade ve klasik tasarım çizgisine ait farklı yaka tipleri de mevcuttur. Klasik yaka modeli riskli bir seçimden uzak durmak isteyen erkeklerin tercihidir. Sade yakalardan bir diğeri ise mono yaka tipidir. Mono yaka tipli damatlık smokin modellerinde papyon oldukça başarılı bir tamamlayıcıdır. Pierre Cardin tasarımlarının geniş yelpazesi sayesinde, kaliteli işlenmiş yaka tiplerinin bulunduğu damatlık smokinler arasında seçim yapabilirsiniz. 

          Erkek Damatlık Smokinde Vücut Yapısına Göre Seçim

          Özel günlerin, en önemli adımlarından biri olan damatlık smokin seçimini yaparken erkeğin vücut tipi, dikkat edilmesi gereken temel hususlardan biridir. Bu, seçilen modelin istenilen sonucu vermesi ve üzerinizde şık bir görünüm yaratması için oldukça önemlidir. Vücut tipinin damatlık smokin seçiminde referans alındığı durumlarda vücudun öne çıkarılmak istenen bölgesinin üzerine yoğunlaşmak gerekir.
          Erkek smokin seçim aşamasında vücut tipinin öne çıkarılmak istenen noktalarının yanı sıra saklanmak istenen bölgeleri de olabilir. Bu durumda renklerin büyüsünden yararlanmak oldukça mantıklı olur. Vücut tipleri üçe ayrılmaktadır. Üçgen vücutlu erkekler genellikle vücut tiplerinden ziyade tarzlarını göz önüne alarak seçim yapabilirler çünkü her türlü kalıp ve renk üstlerinde iyi duracaktır. Kalın çizgili ve kareli model tercihlerinde daha dikkatli olunmalıdır.
          Yuvarlak gövdeli erkekler ise tek renkten oluşan damatlık smokin modellerine yönelebilirler. Renk tercihi olarak koyu renkler üzerinden gitmek göbek ve bel bölgesinin kamuflajı için oldukça faydalı olur. Bir diğer kamufle yöntemlerinden biri olan bel kuşağı ise şık bir görünümün kazandırmanın yanında bel bölgenizi de saklayacaktır. Böylece en özel gününüzde endişesiz ve rahat bir biçimde eğlencenize devam edebilirsiniz.
          Son olarak ince ve uzun vücut tipine sahip erkekler, kendilerini daha da ince gösterecek slim fit yerine regular fit kesime sahip damatlık smokin modelleri seçerek daha da ince görünmekten kaçınabilirler. Geniş yaka tiplerine sahip smokin modelleri ile oluşturulan kombinler tarz ve şık bir görünüm sağlayacaktır. Pierre Cardin bünyesindeki tasarımcıların bu detayları göz önüne alarak tasarladığı kreasyonlarımız sayesinde her erkek kendine uygun damatlık smokin modelini bulabilir.