Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          Centilmen Damatlara Pierre Cardin Smokinler Yakışır

          14 Ağustos 2020

          Hayatınızın en özel gününde şıklığınıza ve heyecanınıza eşlik edecek birçok smokin, gömlek ve aksesuar seçeneğiniz var. Peki, doğru smokini, tamamlayıcı gömleği ve aksesuarları nasıl seçeceğinizi biliyor musunuz?

          Tatlı telaşınıza yardımcı olacak ipuçlarını sizler için derledik.

          Yelekli mi Kemerli mi?
          Yelekli mi Kemerli mi?

          Smokinin asil tavrı ve giyme kültürü nedeniyle smokin pantolonlarında kemer kullanılmaz. Bu nedenle yelekli ya da kuşaklı smokinleri tercih etmelisiniz.

          Eğer yelek giymeyi planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken iki nokta var. Birincisi, yelek boyu pantolonun bel kısmından daha uzun olmalı. İkincisi ise, bir kanadı diğer kanadın üzerine iliklenen kruvaze modeller yerine tek düğmeli veya çift düğmeli smokinler tercih edilmeli.

          Manşetli Gömlekler
          Manşetli Gömlekler

          Smokinin içine giyeceğiniz gömleği, mutlaka manşetli tercih etmelisiniz. Bu modellerin kol kısımları, manşetsiz gömleklere göre bir veya iki santim daha uzundur. Böylece ceket kollarından dışarıya çıkacak beyaz bir şerit görünümü, cool bir stil ortaya koyacaktır. Smokin içine giyeceğiniz manşetli gömleklerde kol düğmesi kullanmanız gerektiğini de unutmayın.

          Olmazsa Olmaz Aksesuarlar
          Olmazsa Olmaz Aksesuarlar

          Kol düğmesi, mendil ve ayakkabıdan oluşan aksesuar seçimi de en az smokin kadar önemli. Smokinle aynı renklerde tercih edeceğiniz kol düğmesi ve ayakkabı, centilmen duruşunuzu her zaman destekleyecektir. Smokin ile birlikte kullanacağınız cep mendili ise mutlaka beyaz renkli olmalı. Eğer daha farklı bir model isterseniz yine rengi beyaz olan desenli mendillerle smokininizi tamamlayabilirsiniz.