Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          BAHÇE İÇİNDEKİ ÜLKE: SİNGAPUR
          22 Mart 2018

          Her sezon değişen ilham kaynağımız İlkbahar – Yaz Koleksiyonu için rotasını Uzak Doğu’ya çevirdi. Klasik Uzak Doğu denilince akılda canlanan görüntünün aksine geleneksel ve modernin harmanlandığı, çoklu kültür yapısına sahip çıkan, yüksek hayat standartları ve nefis doğasıyla bu sezon “Bahçe İçindeki Ülke” Singapur’dayız.

          Dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden olan Singapur, Uzak Doğu‘nun en zengin ülkelerinden biri. Malezya’nın hemen güneyinde yer alan bu ufak ülke sahip olduğu doğal güzellikleriyle her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Sizler için hazırladığımız kısa Singapur rehberi, başlangıç için işinize yarayacaktır.

          Singapur’da Gezilecek Yerler

          Merlion Heykeli
          Merlion Heykeli

          Listemize şehrin simgesi olan Merlion Heykeli ile başlayalım. Yarı balık yarı at formunda olan bu 70 kiloluk heykel “Lion City - Aslan Şehir” olarak anılan Singapur’u temsil ediyor. Gün batımını izlemek için keyifli bir yer olan heykelin çevresinde harika fotoğraflar yakalayacağınızı düşünüyoruz.

          Marina Bay Sands Oteli & SkyPark
          Marina Bay Sands Oteli & SkyPark

          Singapur’un şehir siluetini oluşturan Marina Bay Sands Oteli & SkyPark mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. 3 gökdelen üzerinde yer alan gemi figüründeki otel restoranlar, alışveriş merkezleri, göster merkezleri gibi pek çok yapıyı da içinde barındırıyor. Turistler tarafından en çok ilgi çeken noktası ise otelin tepesinde bulunan “Sonsuzluk Havuzu”. Yalnızca otelde kalanların yararlanabildiği havuza girmek yerine çatıda bulunan “SkyPark” seyir terasında şehrin manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

          Gardens by the Bay
          Gardens by the Bay

          Singapur’un “Bahçe İçindeki Ülke” olarak anılması boşuna değil! Gardens by the Bay parkı, 2012 Dünya Mimari Festivali’nde Yılın Yapısı seçildi. 101 hektarlık bahçede devasa ağaçlar, cam seraların içinde farklı iklimlere ait bitkiler ve SuperTrees en dikkat çeken alanları oluşturuyor. Süper Ağaçların tepesinde kurulan platformla bu fütüristik yapıyı yukarıdan dolaşma imkanı sunuyor.

          Çin Mahallesi
          Çin Mahallesi

          Singapur, etnik çeşitliliğine sahip çıkıp koruyan nadir ülkelerden. Şehrin ikonikleşmiş yerlerinden biri olan Çin Mahallesi, kozmopolit yapının bir parçasını oluşturuyor. Uygun fiyatlı mağazaları, Çin’in sokak lezzetleri, görülmesi gereken tapınaklarıyla Çin Mahallesini es geçmeyin.

          Küçük Hindistan
          Küçük Hindistan

          Singapur Nehri’nin doğusunda yer alan “Little India – Küçük Hindistan” belki de şehrin en renkli bölgesinden biri. Tamilce yazılı işaretleri, rengarenk binaları, Hint mutfağına özgü kokularıyla hemen kendini belli ediyor. Bölgede yer alan Mustafa Center Alışveriş Merkezi ise alışveriş seven turistlerin uğrak yeri.

          Haji Lane
          Haji Lane

          Singapur’un en ünlü fotoğraf çekilen sokağı Haji Lane, Arap kültürünü yaşayan bir sokak. Renkli tasarım dükkanları, Türk restoranları, halıcı ve hediyelik eşya satıcıları ve ilgi çeken mimarisiyle görülmeye değer.

          Orchard Road
          Orchard Road

          2 km boyunca lüks alışveriş merkezleri ve mağazaları, ünlü restoran ve cafeleri bulabileceğiniz Orchard Road Singapur’un en işlek caddelerinden biri.