Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          3 FİLM 3 KİTAP ÖNERİSİ

          Corona virüs nedeniyle kalabalık ortamlar yerine evlerde kaldığımız bu günlerde, keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak 3 film 3 kitap önerisi Pierre Cardin’den, izlemesi ve okuması sizden!

          Die Wand
          Die Wand

          Etrafımıza ördüğümüz duygusal duvarlar bir gün fiziksel olarak gerçek olursa ne olur? Bir yazar, doğanın tüm verimliliğiyle kendisine ilham vermesi için Avusturya Alpleri'ndeki dağ evine gidiyor ve beklenmedik olaylarla karşılaşıyor. Etrafında olan canlılar ise sadece 1 köpek, 2 kedi ve 2 inek… Güçlü bir festival filmi olan Die Wand ile bir kadının dönüşüm serüvenine şahitlik edeceksiniz.

          Million Dollar Baby
          Million Dollar Baby

          Tüm hayatını dövüşçüler yetiştirerek geçiren Frankie Dunn, boksörlerine her zaman “Her şeyin ötesinde daima kendini koru!” mottosunu öğüt verir. Tek çaresi
          boks yapmak olan Maggie Fitzgerald ise bir gün kapıdan içeri girer ve boks öğrenmek istediğini söyler. Hikaye örgüsü, bu olaydan sonra başlar. Kültler arasında yer alan 4 dalda Oscar ödüllü bir Clint Eastwood filmi sizi bekliyor.

          Green Book
          Green Book

          Türkçeye Yeşil Rehber olarak çevrilen bu filmde ünlü bir piyanist ve konser turu kapsamında onun şoförlüğünü yapan Tony’nin hikayesi anlatılıyor. Tony, bu
          yolculuk sırasında Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek adına “The Green Book” isimli kılavuzdan yardım alıyor. 1960’ların dünyasının anlatıldığı filmde ilk başta var olmayan ama sonra gittikçe artan ve farklılıkların ortadan kalktığı bir yol arkadaşlığına tanıklık edeceksiniz.

          Sıfırdan Bire
          Sıfırdan Bire

          PayPal'ın kurucu ortaklarından ve Facebook'un yatırımcılarından biri olan girişimci Peter Thiel, bir startup fikri olup bunu nasıl hayata geçireceğini bilmeyenlere ve kendilerini geliştirmek isteyenlere sesleniyor: “Nasıl yapıldığını bildiğimiz bir şeyi yeniden yapmak dünyayı 1’den n’e götürür. Ama yeni bir şey yaptığınızda 0’dan 1’e gidersiniz.”

          Ben Kirke Kitabı
          Ben Kirke Kitabı

          Kitabın yazarı Madeline Miller, Odysseus, İkaros ve Zeus gibi karakterlerin ev sahipliği yaptığı Yunan mitolojisini farklı bir bakış açısıyla sunuyor. Olympos’lu tanrıların dünyasını Homeros'un destansılığında anlatan Miller’in üslubu, baş karakter cadı Kirke'nin yaptığı bir büyü gibi, sizleri etkisi altına alacak!

          Satranç
          Satranç

          Kitap, New York'tan Buenos Aires'e giden bir yolcu gemisinde bulunan bir milyonerin, dünya satranç şampiyonu Mirko Czentovic ile ücret karşılığında satranç oynamasıyla başlıyor. İkilinin karşılaşmasını izleyen Avusturyalı bir göçmenin, kendisini tutamayıp oyuna karışmasıyla da işler değişiyor. Peki bu göçmen aslında kimdir ve gizli hikayesi nedir?