Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          Bir Kültür Keşfi: Kalem

          22 Nisan 2019

          Teknoloji çağıyla beraber artık hatıralarımızı, düşündüklerimizi, hayallerimizi ve notlarımızı bilgisayar klavyeleri ile yazıyoruz. Ama bazı anlar vardır ki bizim için değeri olan bir kalemle bunları bilgisayara değil; bir kağıda, deftere yazmak o anılara, hikayelere bambaşka anlamlar yükler. Biz, bu yazımızda hayatımızın gizli kahramanları kalemlerle yeniden buluşuyoruz.


          Eşinizle beraber iyi-kötü günlere, hastalıkta ve sağlıkta ‘evet’ dediğiniz günü hatırlıyor musunuz? Nasıl unutabilirsiniz ki? İmza attığınız kalemin rengi, mürekkebi her şeyi dün gibi aklınızdadır. Heyecandan eliniz terledi, kalemi tam kavrayamadınız belki ama hayatınızın en mutlu anına bir kalemle imzanızı attınız.

          Yukarıdaki gibi birçok anı yaşamışsınızdır. Peki her kalemin farklı anlamlar ifade ettiğini biliyor muydunuz? Evet her kalemin kendine özgü anlamları, anlattıkları vardır.


          Mesela tükenmez kalem… Şık bir tükenmez kaleminiz var veya arkadaşlarınız size hediye etti… Bu; iş veya arkadaş ortamlarında en dikkat çeken, eksikliği hemen hissedilen biri olduğunuzu ifade eder. Sizi olduğunuz gibi anlatan tükenmez kalemlerle iş hayatında ulaştığınız başarıların altına kendinizden emin imzalar atabilirsiniz.

          Sizi veya arkadaşlarınızı dokusuyla ve hissiyle etkileyen dolma kalemler. Yazarken hissettirdiği eşsiz duyguların yanı sıra size müthiş bir yazı yazma hazzına ulaştırır. Yumuşak hissiyatı ve içerisindeki mürekkebin verdiği heyecanla yazdığınız her harf, her kelime, her cümle sizi anılarınıza, başarılarınıza geri götürür. Hani derler ya ‘Anılarım gözlerimin önünden geçiyor.’ İşte dolma kalemlerle yaşantınızın tüm kesitleri gözlerinizin önünden geçerken onları yazıya dökersiniz.

          Bir de şıklığınıza asalet katan kalemler vardır. Takım elbiselerinizle, ceketlerinizle ve aksesuarlarınızla beraber yakalayacağınız uyumla zevkinizden söz ettirir. Ceketinizin içinde gizli bir silahınız olduğunu da unutmazsınız.


          Kalemler, hayallerinizi gerçekleştirdiğinizde, düşündüklerinizi kelimelere dökmeye karar verdiğinizde, hayat arkadaşınızla mutluluğa ilk adımınızı attığınızda hep yanınızdaydı ve bundan sonraki hikayelerinizde de hep yanı başınızda olmasını, nice mutlu anlara imza atmanızı dileriz.