Kategoriler

    Geçmiş Aramalar

      Arama Önerileri

        Geçmiş Aramalar

          Tarzlarıyla ve Aşklarıyla İlham Veren 5 Çift!

          4 Şubat 2019

          Âşıklar için yılın en özel aylarından biri olan Şubat geldi çattı bile! 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken içimizdeki romantik ruh da yavaş yavaş açığa çıkıyor. Biz de havadaki aşk kokusuna karşı koyamadık ve beyaz perdede tarzlarıyla ve aşklarıyla ilham veren 5 çifti sizler için derledik.

          1) Vivian Ward & Edward Lewis Pretty Woman (Özel Bir Kadın)
          1) Vivian Ward & Edward Lewis Pretty Woman (Özel Bir Kadın)

          1990 yapımı kült film Pretty Woman (Özel Bir Kadın), son derece varlıklı bir iş adamı olan Edward’ın gösterişli ama sahte hayatından sıkıldığı sıralarda, New York sokaklarında Vivian isimli güzel bir kadınla tanışmasını ve aralarında aniden gelişen aşkı anlatıyor. Vivian karakterinin filmde giydiği kırmızı abiye elbise ise hâlâ sinema tarihinin en ikonik görünümlerinden biri.

          2) Allie Hamilton & Noah, Jr. The Notebook (Not Defteri)
          2) Allie Hamilton & Noah, Jr. The Notebook (Not Defteri)

          2004 yapımı film The Notebook (Not Defteri), 1940’lı yıllarda ABD’nin sahil kasabası Seabrook’a ailesiyle birlikte tatile gelen Allie’nin, kasabada yaşayan Noah isimli gençle yakınlaşmasıyla başlar. Aralarındaki tüm ekonomik ve sınıfsal farklılıklara rağmen birbirlerine duydukları aşkla tüm zorluklara göğüs geren genç âşıkları, 2.Dünya Savaşı’nın başlamasıyla birlikte hüzünlü bir ayrılık beklemektedir. Dönemin havasını oldukça başarılı şekilde yansıtan kostümleriyle, Allie ve Noah’ın hikâyesi izlenmeye değer.

          3) Lucy Whitmore & Henry Roth 50 First Dates (50 İlk Öpücük)
          3) Lucy Whitmore & Henry Roth 50 First Dates (50 İlk Öpücük)

          ABD’nin Hawaii eyaletinde geçen bu tatlı aşk hikâyesinde, hem filmin çekildiği ortam hem de karakterlerin Hawaii esintili giyim tarzı içinizi ısıtacak. Hawaii adasında yaşamakta olan ve ilişkilerinden bağlanmaktan korkan bir veteriner olan Henry Roth, her gece hafızasının silinmesine yol açan ender bir nörolojik rahatsızlığa sahip sanat öğretmeni Lucy ile tanışır. Henry, bu hastalığın ona engel olmasına izin vermez ve her gün Lucy’i kendisine bir kez daha âşık etmek için türlü yollar dener.

          4) Bonnie Parker & Clyde Barrow Bonnie ve Clyde
          4) Bonnie Parker & Clyde Barrow Bonnie ve Clyde

          Sinema tarihinin belki de en meşhur çifti Bonnie & Clyde… 1967 yapımı film, ABD’nin ekonomik buhran yıllarında Bonnie isimli genç kadının, annesinin arabasını çalan haydut Clyde ile kaçması ve ayrılmaz ikilinin birlikte işledikleri sayısız suçlarla ülke çapında meşhur olmalarını anlatır. Çok sayıda filme, tiyatroya, şarkıya ve diziye ilham veren Bonnie ve Clyde çiftinin hikâyesinin gerçek hayattan uyarlama olduğunu ve çiftin 1934 yılında Texas polisleri tarafından vurularak hayata birlikte veda ettiklerini biliyor muydunuz?

          5) Mia & Sebastian La La Land (Âşıklar Şehri)
          5) Mia & Sebastian La La Land (Âşıklar Şehri)

          2016 yapımı romantik müzikal La La Land, Oscar ödüllerini silip süpürmesiyle hala aklımızda! “En İyi Kostüm” dalında da Oscar adaylığı bulunan film, yolları Los Angeles’ta kesişen iki sanat tutkunu insanın, hayallerini gerçekleştirme yolunda yaşadıklarını anlatıyor. Kostümleri, müzikleri ve hikâyesiyle baştan sona büyülü bir atmosferde geçen film, beklentilerinizi boşa çıkarmayacak.

          Hem tarzlarıyla hem de aşklarıyla ilham veren 5 beyazperde çiftini incelediğimiz yazımızı umarız beğenmişsinizdir. Sevgililer Günü yaklaşırken, tarzınızla ilham olmanızı sağlayacak yüzlerce seçenek Pierre Cardin’de!